SLBVs fadderprogram är avslutade

2019-09-08

SLBV har drivit fadderprogram i stort sett lika länge som föreningen har funnits. Urvalet av barn som deltagit i programmen har varit enkelt: barn som pga olika omständigheter har haft det extra svårt.
Några av barnen har visat framfötterna mer än vanligt och har tex kunnat utveckla sig själva utöver det vanliga. I dessa fall har fadderföräldrarna stannat kvar som sponsorer även efter gymnasienivå. Ett exempel på detta har vi nyligen berättat om, ”Brev från Deepal, nybliven läkare”.
Den administrativa hanteringen av fadderprogram är tungsam, såväl i Sverige som i Sri Lanka. Hur våra resurser disponeras är en ständig prioriteringsfråga. Behovet av stöd till fattiga barn är stort och SLBV vill förstås hjälpa så många barn som möjligt.
Vi har ej avbrutit några fadderprogram, men sedan några år tillbaka har vi inte tagit in några nya fadderbarn. Med tiden har därför antalet barn minskat. I denna månad (september 2019) är nu de två kvarvarande programmen (MSP och SSP) avslutade.
Vi satsar nu vidare på våra andra stödprogram samt nya, där vi kan nå ännu fler barn. Kontakta gärna ordförande Bosse Krigsman för mer info om dessa (bo.krigsman@telia.com).
Styrelsen, SLBV

Facebook