Det är inte lätt att hitta till den här familjen, som bor ensligt utan egentlig väg eller stig dit. Familjen får stöd av SLBV via programmet School dropouts. Barnen kommer till skolan sporadiskt eller inte alls, oftast av ekonomiska skäl; de har inte råd att åka kommunalt, eller med skoluniform och skolmaterial. 

I samarbete med lokala skolmyndigheter har vår personal i Sri Lanka genomfört hembesök hos 35 barn, med målet att få dem tillbaka i skolan. Man behöver också göra återbesök för att följa upp det som överenskommits med föräldern/föräldrarna. 

 

Familjen på bilden består av farmor, pappa och två barn (ett av barnen är en kompis). När mamman övergav sin familj, flyttade farmor in för att hjälpa till. Pappan saknar fast arbete, och går in till närliggande by för att söka dagavlöning.

Tack vare bidrag som SLBV samlat in har vi köpt skoluniformer, skor, ryggsäck samt skolmaterial till barnen. Ett första hembesök räcker inte för att vi ska nå målsättningen; vår personal behöver göra återbesök, och för det behöver vi samla in mer pengar.

Vill du stödja vårt program för School Dropouts? Swisha då gärna en gåva till 1239001397, och ange ”SD”. Tack för ditt stöd!