År 2018: Fortsatt samarbete med Star for Life – och fortsatt finansiellt stöd från Trelleborg AB 


2018-04-20

Learning for Life – SFCSL

SLBV har under många år haft samarbete med Star for Life rörande utbildningsprojekt på Sri Lanka. Det svenska, globalt verksamma företaget Trelleborg AB har finansierat ett Star for Life projekt i SLBVs regi under åren 2013-17.

Vi gläds åt att de båda samarbetspartnerna fortsätter samarbetet med SLBV även under år 2018.

Det ger SLBV en unik möjlighet att tillsammans med våra lokala

Chathuranga Guruge och Ann Lakshani firar med tårta                   

samarbets partners på Sri Lanka att ytterligare förstärka vår kompetens inom utbildnings- och biståndsområdet på Sri Lanka.

Vi fortsätter också nutritionsprojektet, Nutrition for Life, inkluderande utbildning i näringslära för elever och föräldrar vilket möjliggjörs tack vare generösa bidrag från nya svenska donatorer.

En stor eloge måste ges till våra två ansvariga medarbetare på plats Chathuranga Guruge och Ann Lakshani som gör det möjligt att fortsatt driva undervisning på skolan.

_______________________________________________________________________________________________

Invigning av nytt Star for Life-program på Kelani College

pastedGraphic_1.png

Star for Life, Sri Lanka

Idén till Star for Life föddes när grundaren Dan Olofsson och hans hustru Christin, startade ett affärsprojekt i Sydafrika. De såg hur människorna i Sydafrika, inte minst barnen, drabbades av hiv och aids.

Dess förödande konsekvenser fick makarna Olofsson att inleda ett projekt på en lokal skola I Sydafrika med start 2005.

Star for Life´s vision är att inspirera elever i åldern 12-17 år att tro på sig själv och sina drömmar inför framtiden. Att uppmuntra eleverna till att leva ett hälsosamt liv för att kunna fullfölja sina drömmar. Programmet syftar till att ge kunskaper, ingjuta hopp och framtidstro hos skolelever.  Sång och musik är ett viktigt uttryckssätt för ungdomar och i Star for Life programmet har musiken en central roll. I Sri Lanka är Cricket en viktig nationalsport. Idrott uppmuntras också I programmet.

Sedan 2009 har SLBV ett partnerskap med Star for Life organisationen. SLBV har i Matara distriktet mellan åren 2009-2013 arbetat i 2 skolor med  det mycket uppskattade Star for Life programmet.

Under 2013 startade SLBV I Sri Lanka en systerorganisation – ett  lokalt NGO – med namnet  “Learning for Life”. Driftsansvarig för Learning for Life och för Star for Life programmet är Country Manager Chaturanga Guruge.

Mr Chaturanga besökte i mars 2009 Durban i Sydafrika för att lära sig pedagogiken och inspireras av de sydafrikanska coacherna.

I januari 2013 startade Learning for Life ett samarbete med den svenska koncernen Trelleborg AB.

Kelani skolan i Colombos utkant får tillgång till Star for Life programmet tack vare detta samarbete.

Mot en ljusare framtid!

Facebook